<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Aug 18, 2018

Deze Fransman is woedend op Trump en steunt Turkije

De voormalige Franse diplomaat Marc Finaud is woedend op de Amerikaanse president Donald Trump. “Je kan niet zomaar unilaterale maatregelen, druk en sancties opleggen tegen een belangrijke NAVO-bondgenoot.”

Finaud, tegenwoordig adviseur bij het Geneva Centre for Security Policy, zei dat tegen een Turkse nieuwsdienst.

“Het is een zeer ongelukkige beslissing om de spanningen in de regio, die niet zit te wachten op een dergelijke escalatie, te verhogen. Als er handelsproblemen zijn, die soms legitiem kunnen zijn, kunnen die worden opgelost in een multilaterale context binnen de wereldhandelsorganisatie”, vertelde Finaud.

“Maar dat kan niet door druk uit te oefenen en sancties op te leggen tegen een zeer belangrijke bondgenoot die een sleutelrol vervult.”

Finaud is boos op het besluit van Trump staal- en aluminiumtarieven te verhogen. “Dit aanpak is gebaseerd op unilateralisme, onderdrukking, en straffen in plaats van samenwerking om oplossingen te vinden.”

De Franse ex-diplomaat benadrukte dat Turkije, Rusland, China en belangrijke actoren in Europa samen moeten optreden tegen de regering van Trump. “Bovendien zal de eenzijdige actie van Trump tegen Iran vooral de VS zelf en Europese economieën schaden.”

Finaud zei dat Russische en Chinese bedrijven kunnen profiteren van de terugtrekking van Europese bedrijven uit Iran.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 18-08-2018

Aug 18, 2018
Loading posts...