<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Jun 23, 2018

‘Die mensen zouden allemaal Erdoğan wegstemmen’

Het is maar goed dat het Turkse volk mag stemmen voor de eigen president. Want als de ambassadeurs van vijftig sterke en westerse landen dat mochten doen, hadden ze Erdoğan zeker weggestemd.

Dat zei de Turkse vicepremier en regeringswoordvoerder Bekir Bozdağ in een district in Yozgat.

“Als de ambassadeurs van vijftig sterke landen mochten stemmen, werd Muharrem Ince (CHP) president. Maar omdat het Turkse volk stemt, wordt Recep Tayyip Erdoğan weer president”, sprak hij tijdens een politieke bijeenkomst.

Bozdağ baseerde zijn stelling op telefoongesprekken: Ince is gebeld door ambassadeurs van deze vijftig landen. “Wij weten wie deze vijftig landen zijn. Ik ben er zeker van dat al deze landen Ince willen, puur om de gedachte ‘als Erdoğan maar verliest’.”

De vicepremier vroeg zich af waarom Ince zich laat gebruiken door deze landen. “Waarom belt de VS? Waarom maakt Ince daar gebruik van zonder dat hij zich bedenkt of dat wel niet krom is. Hij heeft zich aan directieven uit de VS gehouden. Vraagt hij zich niet af: maken ze geen gebruik van mij? Nu weet iedereen het: hij zei zelf dat hij gaat winnen omdat hij door deze 50 landen is gebeld.”

Natuurlijk wil de VS en Europa niet iemand die stevig opkomt voor de rechten van zijn volk en land, benadrukte Bozdağ. “Zij gaan niet stemmen, noch die ambassadeurs noch hun volk. Het is maar goed dat het Turkse volk stemt. Daarom wordt Erdoğan president en AK-partij de grootste.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – YOZGAT | Gepubliceerd: 23-06-2018

Jun 23, 2018
blog comments powered by Disqus
Loading posts...