<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Dec 16, 2016

Dieptepunt in Nederland: DENK-leden bedreigd, Azarkan aan de beurt

Na bedreigingen aan het adres van DENK-politici Tunahan Kuzu, Sylvana Simons en Selçuk Öztürk, is nu politicus Farid Azarkan van DENK bedreigd. Op een besloten pagina voor PVV-aanhangers met 4.000 leden reageert een volger met ‘liquideren’ onder een post met Azarkan.

Azarkan is het volgende mikpunt in een lange rij van racistische, islamofobische, seksistische en xenofobische bedreigingen, meldt de nieuwe politieke partij die veel stof doet opwaaien in Nederland. “Gisteren vond in deze trieste praktijk van bedreigingen aan het adres van DENK-politici een nieuw dieptepunt plaats: een openbare oproep tot liquidatie van DENK-politicus Farid Azarkan”, meldt DENK.

Het is niet de enige bedreiging die deze week is gericht tegen DENK. Ook de Wolven van Odin, een groep die naar eigen zeggen ‘getraind en gewapend’ is, stelde dat het de beurt is aan DENK om ‘te moeten vrezen voor je gezin, familie en achterban’. Wie niet horen wil, moet wat deze groep betreft voelen en daarom is door de groep aan DENK toegezegd dat ‘de honden van DENK’ zullen worden afgemaakt.

Azarkan doet vrijdag aangifte van bedreiging.

NCTV

De NCTV waarschuwde onlangs voor een mogelijke gewelddaad in het gepolariseerde klimaat rond de verkiezingen van maart 2017. Tunahan Kuzu, politiek leider van DENK, doet daarom een oproep aan minister Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties: “Het bedrijven van politiek moet niet hetzelfde worden als een vogelvrijverklaring. Het is voor het functioneren van onze democratie van essentieel belang dat politici onbezorgd hun werk kunnen doen en dat kandidaat-politici niet worden afgeschrikt om zich in te zetten voor het land. Ik pleit er dan ook voor dat kandidaat-Kamerleden dezelfde beveiliging krijgen als zittende Kamerleden. Ongeacht politieke pluimage.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | Gepubliceerd: 16-12-2016

Dec 16, 2016
blog comments powered by Disqus
Loading posts...