<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Oct 10, 2021

Dit is de Turkse hersenchirurg die Marokkaanse vrouw hielp bevallen in vliegtuig

De Marokkaanse passagier die vorige week tijdens een Turkish Airlines-vlucht van Istanbul naar Chicago op tienduizend meter hoogte beviel van een zoontje, is geholpen door de Turkse neurochirurg Op. Dr. Feridun Kubilay.

In een klap werd hij wereldnieuws, voornamelijk in de Verenigde Staten, liet hij in een interview weten. “Een bevalling tijdens een vlucht op grote hoogte brengt risico’s met zich mee. Ik werd als een held onthaald op de luchthaven van Chicago”, zei Kubilay, die op weg was naar de VS om zijn kinderen te bezoeken die daar studeren. “De piloot lichtte de luchthaven in, die gereed stond om moeder en zoontje naar het ziekenhuis te brengen voor een algehele controle.”

“Ik werd zelfs bij aankomst gefeliciteerd door de douaneambtenaren en divers luchthavenpersoneel”, benadrukte de Turkse neurochirurg. “Al gauw vroegen meerdere media om een interview. Ik kwam op de voorpagina van meerdere internationale kranten. Ik ontvang nu zelfs fotoverzoeken op straat. Ik vind dit het mooiste cadeau van ons vak.”

De Marokkaanse vrouw beviel op een moment toen er nog acht uur te vliegen was naar Chicago. “Toen ik het cabinepersoneel hoorde dat er een arts nodig was, meldde ik mij aan. Ik dacht bij het zien van de vrouw eerst aan buikklachten, maar de man liet mij weten dat ze zwanger was. Kort daarna zagen we een bevalling op komst. Ik vroeg het cabinepersoneel om een ruimte achterin het vliegtuig. Dat regelden ze gelijk. Ook hielpen ze mij precies op de wijze waar ik om vroeg, net zoals een zorgmedewerker.”

Het Marokkaanse jongetje zat er hoe dan ook aan te komen. “Het was voor mij ook de eerste keer. Ik vertrouwde op mijn kennis uit de studententijd. De bevalling vond succesvol plaats. Toen ik de baby hoorde huilen, was ik de gelukkigste mens op aarde. Na de bevalling hebben we tot de landing elk uur hun gezondheid gecontroleerd. Zo hoefden we ook niet uit te wijken.”

De Marokkaanse vader wilde zijn zoon vernoemen naar de Turkse chirurg. “Ik vertelde hem dat mijn naam wellicht moeilijk uit te spreken zou zijn [voor hen]. Ik wilde dat ze zelf daarover zouden besluiten. De vader gaf zijn kind de naam Alhamtı, afstammend van het woord Mehdi.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 10-10-2021

Oct 10, 2021
Loading posts...