<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Jun 29, 2016

“Dit is een aanslag op 7,5 miljard mensen”

Turkije is dinsdag opnieuw getroffen door een terreuraanslag. Zeker 41 mensen zijn gedood bij een zelfmoordaanslag van drie terroristen op de drukke luchthaven van Istanbul. 239 mensen raakten gewond.

“Terreur heeft weer zijn duistere gezicht laten zien”, reageerde de Turkse president Erdoğan. “Ze hebben enkel als doel om onschuldige mensen te vermoorden. Het is duidelijk dat ze hiermee Turkije in een kwaad daglicht willen stellen. Dit gebeurt in de heilige maand Ramadan, terrorisme kent geen geloof.”

De Turkse president benadrukte dat terreurgroepen geen onderscheid maken tussen landen. “Voor hun maakt het niet uit of het in Istanbul, Londen, Chicago, Berlijn of Rome gebeurt. Als we niet samen strijden tegen terreur, gaan de dingen waarvoor we vrezen één voor één gebeuren. Deze terreuraanslag is naast een aanval op 79 miljoen Turken, ook een aanslag op 7,5 miljard mensen. Iedereen moet zich nu laten zien tegen terreur, met name de westerse landen. We verwachten dat regeringen, parlementen, organisaties en de media een sterk en waardig standpunt innemen tegen terreur en ook zo samenwerken in de strijd”, aldus Erdoğan.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL

Jun 29, 2016
Loading posts...