<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Jan 23, 2016

Dit zijn de meest leefbare steden van Turkije

Het Turkse statistiekbureau TÜIK heeft de meest leefbare steden van Turkije bekendgemaakt.

Volgens TÜIK is Isparta met een indexwaarde van 0,6745 de meest leefbare stad van Turkije, gevolgd door Sakarya (0,6737) en Bolu (0,6553). De stad waar men zich het minst prettig voelt is Muş (0,2765) geworden, gevolgd door Mardin (0,2936) en Ağrı (0,2975).

In de categorie onderwijs is Tunceli de stad waar individuen het beste worden opgeleid en kennis opdoen om effectief te participeren in de samenleving en economie, gevolgd door Isparta en Amasya. Dit gebeurt volgens de statistieken het minst in Hakkari, Şırnak en Ağrı.

In de categorie gezondheid scoren de steden Isparta, Bolu en Rize het beste. Ağrı, Kilis en Şırnak scoren het slechtst als het gaat om de algemene gezondheid, faciliteiten en capaciteit.

De stad waar de Turken zich het veiligst voelen is Artvin, gevolgd door Sinop en Gümüşhane. In Muğla, Kilis en Antalya voelt men zich het minst veilig.

Zonguldak, Bilecik en Kütahya zijn volgens TÜIK de steden waar men het liefst werkt. In Batman, Mardin en Şırnak denkt men daar anders over.

De steden waar men het beste inspeelt op ideeën en denkkracht van inwoners (burgerparticipatie) zijn Sakarya, Kocaeli en Sivas geworden. In Hakkari, Ağrı en Muş is de burgerparticipatie het laagst.

De Turken zijn het meest blij met de steden Istanbul, Izmir en Ankara als het gaat om de toegang tot de infrastructuur. In Hakkari is dit het minst, gevolgd door Muş en Ardahan.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA

Jan 23, 2016
blog comments powered by Disqus
Loading posts...