<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Sep 26, 2018

Dochters Malcolm X enorm lovend over Turkije, vergelijken Erdoğan met vader

De dochters van Malcolm X, de wereldberoemde Amerikaanse moslimleider die opkwam en streed voor gelijke rechten van de zwarte bevolking, zijn enorm trots op Turkije en diens leider vanwege de mondiale humanitaire inspanningen van het land.

Dat lieten ze in een exclusief interview weten.

De twee dochters van Malcolm X, Qabalah en Ilyasah Shabazz, bezochten maandag de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan in New York, waar hij voor de Algemene Vergadering van de VN is.

De twee vinden het een eer om Erdoğan en zijn echtgenote te mogen ontmoeten. “Ik ben altijd zeer vereerd om in bijzijn te zijn van iedereen die, vooral zo’n leider, spreekt over het belang van menselijke waardigheid, mededogen en sociale rechtvaardigheid”, liet Ilyasah weten.

“Wanneer je een land hebt dat zijn grenzen opent voor 3,5 miljoen vluchtelingen, spreekt dat voor zich”, benadrukte Ilyasah die over haar voorliefde voor Turkse mensen zei: “Als ik aan Turkije denk, zeg ik altijd tegen mensen dat je kunt zien hoe vriendelijk, medelevend en onbevooroordeeld die Dr. (Mehmet) Oz [wereldberoemde Turks-Amerikaanse hartchirurg] is. En ik zeg tegen iedereen dat dat dus Turkije is.”

“Ik ben altijd blij om in bijzijn van Turken te zijn, omdat ze zo (net als Dr Oz) zijn. Ze lijken oprecht vriendelijk tegen iedereen, ongeacht je kleur of geslacht.”

De derde dochter van Malcolm X gaf ook een voorbeeld over het Equal Justice Initiative-project van Bryan Stevenson. Daarin staat dat iemand beoordeeld moet worden op basis van zijn behandeling van onderdrukten en kansarmen.

“Turkije is daar een voorbeeld van. Van hoe onderdrukte mensen moeten worden behandeld. Turkije is ook een voorbeeld van de drager van de nalatenschap van mijn vader. Turkije spreekt tot de menselijkheid van elk individu en herinnert ons eraan dat we allemaal broeders en zusters zijn onder het vaderschap van Allah.”

“Turkije kijkt niet naar religie, kleur of nationaliteit. Maar kijkt naar wat goed of fout is. En als we zien dat iets verkeerd gaat, nemen we de tijd om er iets aan te doen en het te veranderen. Daarom steun ik president Erdoğan, vooral zijn vrouw, haar excellentie, en hun dochter Esra. Ze dragen daadwerkelijk de persoonlijkheid die we denken dat ze hebben”, aldus de 56-jarige Ilyasah.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – NEW YORK | Gepubliceerd: 26-09-2018

Sep 26, 2018
Loading posts...