<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Mar 17, 2024

Donald Trump waarschuwt voor een ‘bloedbad’

De voormalige Amerikaanse president Donald Trump stelde zaterdag dat er een “bloedbad” in het land zal plaatsvinden als hij niet wordt herkozen bij de komende presidentsverkiezingen. Hij doelde daarmee op de economische gevolgen vanwege een handelsoorlog met China.

Tijdens een bijeenkomst op Dayton International Airport in Vandalia, Ohio, sprak Trump met zijn aanhangers over “de mogelijkheid van een toenemende handelsoorlog met China over de autoproductie”, aldus NBC News.

De bijeenkomst had tot doel steun te mobiliseren voor Bernie Moreno, kandidaat voor de Republikeinse Senaat, die in december de steun van Trump kreeg, voorafgaand aan de komende voorverkiezingen in Ohio op dinsdag, meldde de omroeporganisatie.

“Als u luistert, president Xi – en u en ik zijn vrienden – maar hij begrijpt de manier waarop ik handel”, zei Trump. “Die grote monsterautofabrieken die je nu in Mexico bouwt. Je gaat geen Amerikanen inhuren en je gaat die auto’s niet aan ons kunnen verkopen.”

“We gaan een tarief van 100 procent heffen op elke auto die over de grens komt. Je zult die auto’s niet kunnen verkopen als ik verkozen word”, vervolgde hij. “Als ik niet verkozen word, zal het een bloedbad voor het land zijn en dat zal nog wel het minste zijn”, waarschuwde Trump. “Maar ze gaan die auto’s niet verkopen. Ze bouwen enorme fabrieken.”

Verder betwijfelde Trump het nut van verkiezingen als hij niet wordt herkozen.

In reactie op de opmerkingen van president Joe Biden zei Karoline Leavitt, woordvoerder van de Trump-campagne, tegen NBC News: “Het beleid van Biden zal een economisch bloedbad veroorzaken voor de auto-industrie en de autoarbeiders.”

“Gijzelaars”

Trump verwees opnieuw naar de mensen die gevangen zitten voor de bestorming van het Capitool op 6 januari 2021 als “gijzelaars”. “Ze zijn vreselijk en zeer oneerlijk behandeld. Dat weet u en iedereen weet dat”, stelde hij aan het begin van zijn toespraak. “En daar gaan we aan werken zodra we de eerste dag aantreden. We gaan ons land redden”, zei hij en noemde hen “ongelooflijke patriotten”.

Tijdens de bijeenkomst merkte de voormalige Amerikaanse president ook op dat sommige immigranten zonder papieren “geen mensen, maar beesten” zijn, maar verduidelijkte later dat hij “dat niet mocht zeggen omdat radicaal-links zegt dat het verschrikkelijk is om dat te zeggen”.

Hij suggereerde ook dat katholieken niet op Joe Biden, de tweede rooms-katholieke president in de geschiedenis, zouden moeten stemmen. “Elke katholiek die voor deze stompzinnigheid stemt, is gek.” Verder noemde hij Biden “een domme president”.

“Dorst naar wraak”

James Singer, een woordvoerder van team Biden, reageerde op X op de uitingen van Trump. “Na het openen van de algemene verkiezingen door autoritaire leiders en samenzweringstheoretici te ontmoeten, blijft Donald Trump dictators prijzen, beloven politiek geweld te vergeven en racistische aanvallen tegen zwarte en bruine Amerikanen lanceren.”

“Dat is de reden waarom Trump’s eigen voormalige vicepresident Mike Pence, die Trump-aanhangers hadden opgeroepen om op te hangen omdat hij de verkiezingen niet heeft kunnen terugdraaien, zich gisteravond tegen Trump uitsprak”, vertelde hij, verwijzend naar de laatste aankondiging van Pence over zijn weigering om Trump te steunen in november.

“Dit is wie Donald Trump is: een verliezer die verslagen wordt met meer dan zeven miljoen stemmen en vervolgens, in plaats van een beroep te doen op een breder mainstream publiek, zijn dreigementen met politiek geweld verdubbelt.”

“Hij wil nog een 6 januari, maar het Amerikaanse volk zal hem in november opnieuw een electorale nederlaag bezorgen, omdat ze zijn extremisme, zijn genegenheid voor geweld en zijn dorst naar wraak blijven afwijzen”, aldus Singer.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 17-03-2024

Mar 17, 2024
Loading posts...