<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Jan 15, 2019

Door Turken geredde bootmigrant: ‘Grieken wilden ons vermoorden’

Een Iraakse bootmigrant die dinsdag samen met 45 anderen, waaronder veel kinderen, in de Egeïsche Zee is gered door de Turkse kustwacht nadat hun opblaasboot begon te zinken, liet weten dat Griekse marineofficieren hen “probeerden te doden”. Een 4-jarig meisje kwam daarbij om het leven.

De geredde Mohammed Fadil, vader van het overleden meisje, beweerde dat Griekse marineofficieren verantwoordelijk zijn voor het incident. “Een boot die toebehoorde aan het Griekse kustwachtcommando hield ons tegen in open zee”, vertelde Fadil aan journalisten in een Turks staatsziekenhuis in Kuşadası.

“Er waren sterke golven. We dachten dat ze ons kwamen redden. Ze vertelden ons om de motor uit te zetten. Ze hebben onze boot met een touw aan die van hen vastgebonden waarna ze ons begonnen rond te draaien”, zei Fadil. “Dat was zo inhumaan. Ze probeerden ons te vermoorden.”

Fadil zei dat ze genadeloos aan de dood waren overgelaten totdat de Turkse kustwacht hen kwam redden. “Ik heb mijn twee kinderen gered, maar ik kon de andere niet redden”, aldus de getroffen vader.

Het is niet de eerste keer dat bootvluchtelingen met dezelfde beweringen komen. Eerder zorgde de Griekse kustwacht voor veel ophef nadat beelden opdoken waarin te zien was hoe een Griekse marineofficier een volle opblaasboot probeerde lek te prikken. De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan reageerde daar woedend op.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – AYDIN | Gepubliceerd: 15-01-2019

Jan 15, 2019
Loading posts...