<< Terug naar home | Sport

Posted by Turkse Media
Oct 13, 2015

Drama voor Nederland, Turkije rechtstreeks naar EK

Het is Oranje niet gelukt om zich te plaatsen voor het EK in Frankrijk. Nederland hoopte op een wonder, maar daar staken Tsjechië en Turkije een stokje voor.

De Turken wonnen in Konya met 1-0 van koploper IJsland en hielden daarmee Nederland, dat thuis nog eens met 2-3 verloor van Tsjechië, op de vierde plaats. Selcuk Inan scoorde voor Turkije met een geweldige vrije trap in de 89ste minuut.

Het drama voor het Nederlands elftal begon al vroeg in Amsterdam, Pavel Kaderabek kwam in de 24e minuut vrij aan de rechterkant en passeerde moeiteloos doelman Zoet: 0-1. Josef Sural zorgde in de 35ste minuut voor de 0-2. Het was een Oranje-speler die voor de 0-3 zorgde, Van Persie kopte de bal op zeer ongelukkige wijze in eigen doel. Klaas-Jan Huntelaar en Robin van Persie scoorden voor Oranje in de 69ste en de 82ste minuut: 2-3.

Turkije plaatst zich rechtstreeks voor het EK als de beste nummer drie van alle groepen. Kazachstan won namelijk met 1-0 van Letland.

In november zullen acht landen in de play-offs strijden om de laatste vier plaatsen van het EK in Frankrijk, dat van 10 juni tot 10 juli 2016 zal plaatsvinden.

web`42r13qefsvweb1r3fqedzwebr31eqd

web42ewdsc

 

© Turksemedia.nl | AA – KONYA

Oct 13, 2015
Loading posts...