<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Jul 25, 2016

Dreiging EU hard neergeslagen door Turkse vicevoorzitter

De dreiging vanuit de Europese Unie dat de onderhandelingen met Turkije voor een toetreding zullen stoppen als het land de doodstraf invoert na de mislukte coup, is hard neergeslagen door de vicevoorzitter van de regeringspartij AKP in het parlement Mustafa Elitaş.

“Het is belangrijk wat het volk zegt. Het is over met de Europese Unie, met name na de Brexit. Turkije zal een redding zijn voor de EU”, reageerde Elitaş via Twitter op de uitspraken en dreiging van de voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker tegen een Franse radiozender. “Turkije heeft de EU niet nodig. De EU heeft Turkije nodig.”

De Turkse vicevoorzitter had ook nog iets te zeggen over de Europese democratie. “De EU ziet zich zogenaamd al jaren als de wieg van democratie. Kijk naar Turkije en zie wat democratie is, het land waar men zich en hun leven voor tanks gooit voor democratie.”

Elitaş schreef ook over de Europese noodtoestanden en gaf aan wat Europese landen zouden doen bij een soortgelijke couppoging. “In Duitsland (München) is gelijk na de aanslag de noodtoestand uitgeroepen. Frankrijk heeft de noodtoestand met zes maanden verlengd. Als een soortgelijke couppoging in Europa had plaatsgevonden, hadden ze de boel platgegooid, laat staan dat ze het over de doodstraf zouden hebben”, aldus Elitaş.

Turkije-EU

De Turkse EU-minister Ömer Çelik gaf aan het onacceptabel te vinden dat er dreigende uitspraken worden gedaan vanuit Europa. “We zijn open voor kritiek, maar dreigementen worden niet geaccepteerd. Bovendien moet Turkije op de juiste wijze worden gesteund door de mensen die voor democratie zijn. Een zin met een ‘steunbetuiging’ met daarna tien zinnen kritiek op de Turkse regering laat zien dat ze niet begrijpen wat er is gebeurd in Turkije”, aldus Çelik.

Dreiging EU hard neergeslagen door Turkse vicevoorzitter (2)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden

 

Jul 25, 2016
Loading posts...