<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Jun 13, 2019

‘Dreiging sancties Amerika tegen Turkije is vandalisme’

De Turkse wetgever van de oppositiepartij Saadet (Gelukzaligheid) Cihangir Islam heeft donderdag uitgehaald naar de VS, dat Turkije bedreigt met sancties vanwege de aanschaf van het Russische luchtverdedigingssysteem S-400.

“De VS heeft het beleid aangenomen van ‘jij bent bij mij, of je bent mijn vijand’”, zei Islam tegen verslaggevers in het Turkse parlement.

“Het bedreigen van de Turkse natie met enkele verwoestende sancties voor het kopen van S-400-verdedigingssystemen is een vorm van geweld en vandalisme.”

Islam riep ook de Turkse ministers Defensie en Buitenlandse Zaken op om de Turkse parlementariërs tijdens een gesloten sessie nader te informeren over de S-400-kwestie en de relaties met de VS.

De betrekkingen tussen de VS en Turkije hebben weer een dieptepunt bereikt omdat Ankara, nadat het niet de westerse variant mocht kopen, de Russische S-400 heeft aangeschaft voor de nationale veiligheid. Dat mag niet van Washington, die eerder geen Patriot-systeem leverde aan Ankara.

De VS beweert dat de aankoop de rol van Turkije in het F-35-straaljagersprogramma (JSF) in gevaar zal brengen en dreigt sindsdien met sancties.

Turkije verzekert iedereen dat de aanschaf van de S-400 geen problemen zal veroorzaken voor de F-35 en NAVO-systemen.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 13-06-2019

Jun 13, 2019
Loading posts...