<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Oct 10, 2015

Drie dagen van nationale rouw afgekondigd in Turkije

De Turkse premier Ahmet Davutoğlu heeft drie dagen van nationale rouw afgekondigd in Turkije.

De afkondiging komt na de bloedige terreuraanslag in Ankara, waarbij zaterdag minstens 86 mensen om het leven zijn gekomen. 186 mensen raakten gewond. Volgens de Turkse autoriteiten gaat het om een zelfmoordterrorist.

“We verklaren de komende drie dagen als nationale rouwdagen voor al onze burgers die vandaag zijn omgekomen en voor onze politieagenten en militairen die in de afgelopen tijd zijn omgekomen in de strijd tegen terreur”, meldt Davutoğlu.

President Erdoğan heeft de aanslag met klem veroordeeld en noemde de aanslag een aanval op de Turkse eenheid, broederschap, saamhorigheid en de toekomst van Turkije. Meerdere landen over de hele wereld waaronder de Verenigde Staten, Rusland, Europese landen en de Arabische landen hebben met afschuw gereageerd op de aanslag en hun steun geuit.

“Dit is de dag dat we een eenheid moeten vormen tegen terreur die ons allemaal raakt. Ik roep iedereen op om kalm te blijven en niet in te gaan op provocaties door diverse groeperingen”, aldus premier Davutoğlu.

 

© Turksemedia.nl | AA – ANKARA

Oct 10, 2015
Loading posts...