<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Dec 22, 2015

Drie eisen aan Israël: ‘Turkije vergeet Palestijnen niet eens in zijn dromen’

De Turkse premier Ahmet Davutoğlu reageerde dinsdag fel op enkele uitlatingen op de Turkse regering dat Turkije ten koste van de Palestijnen aan het onderhandelen is met Israël om de betrekkingen te herstellen.

“Dat is een grote belediging voor ons. Dat is smaad en laster. We vergeten de Palestijnen niet eens in onze dromen”, sprak Davutoğlu.

web3rfqesacxz

Afgelopen week werd na geheime onderhandelingen in Zwitserland en in Ankara bekend dat Israël de banden met Turkije weer wilde oppakken. Er zijn overeenkomsten gesloten voor een toenadering. De diplomatieke betrekkingen tussen Turkije en Israël werden verbroken nadat Israëlische troepen tien Turken hadden vermoord na het bestormen van een hulpkonvooi, bekend als het Mavi Marmara incident. Israël bood hierop officieel zijn excuses aan.

web3efdavxz

De Turkse regering meldt dat Israël aan drie eisen moet voldoen wil het zien dat de banden weer hersteld worden. “Israël moet zich verontschuldigen: dat is al gebeurd. Twee: De families van de omgekomen Turken moeten compensaties ontvangen. Drie: De Israëlische blokkade van de Gazastrook moet worden opgeheven”, sprak Davutoğlu dinsdag.

De Turkse premier benadrukte met klem en zeer hoge toon dat Turkije Palestina, de Palestijnen en de Al-Aqsamoskee nooit zal vergeten.

webr3fwqesacxz

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA

Dec 22, 2015
blog comments powered by Disqus
Loading posts...