<< Terug naar home | Sport

Posted by Turkse Media
Dec 03, 2022

Duits elftal onder vuur: ‘Had gefocust op voetbal’

In de straten van Berlijn spreken veel Duitsers hun verbazing en afschuw uit over de onverwachte uitschakeling van het nationale voetbalteam op het WK in Qatar. Duitse media maken ook furore met de vernederende exit voor een van de meest succesvolle landen in de geschiedenis van het toernooi.

Donderdag versloeg Duitsland comfortabel Costa Rica met vier doelpunten tegen twee, maar een verrassende overwinning van Japan op favoriet Spanje zorgde ervoor dat de Duitsers op de derde plaats eindigden en feitelijk uit de running waren.

Een voorbijganger vertelde in een interview dat de betrokkenheid van het nationale team bij politieke debatten hen ervan weerhield zich op de wedstrijden te concentreren. “Het debat over (regenboog)bandjes was onzin. Je kunt je op deze manier niet concentreren op voetballen”, benadrukte hij.

Voor aanvang van de wedstrijd van woensdag met Japan nam het Duitse team een groepsfoto met de handen voor de mond om te protesteren tegen het verbod op het dragen van regenboogbanden, bedoeld om steun te betuigen aan de LGBTQ-gemeenschap en uit protest tegen de FIFA. Gastland Qatar stelt LGBTQ-acties en -activisme strafbaar.

Qatarezen zwaaiden Die Mannschaft na de uitschakeling ook op vernederende wijze uit met een hand op de mond.

Slecht spel, coach fout

Een andere voetbalfan zei dat het Duitse nationale team tijdens het toernooi slecht speelde en zich te veel concentreerde op politieke debatten.

“Ze speelden niet zo goed. En ze waren niet echt gefocust op voetbal. Ze wilden net laten zien dat ze niet blij zijn met wat er gaande is in Qatar. En daarom hebben ze niet alles gegeven (tijdens de wedstrijd) denk ik. Ze hadden het beter kunnen doen”, vertelde hij.

Anderen waren ook kritisch over de manier waarop het team speelde. “Onze verdediging was erbarmelijk. Ze vochten als tijgers in de aanval, maar in de verdediging waren ze heel slecht”, aldus voetbalfan Josef.

“Het is vreemd dat toen ze onder enorme druk kwamen te staan, tijdens de wedstrijd tegen Costa Rica, ze erin slaagden goed te spelen, erin slaagden vier doelpunten te maken… geweldige passes hadden, als een wonder”, vermeldde hij daarbij.

Tosen, een inwoner van Berlijn, gaf bondscoach Hansi Fllck de schuld van de mislukking. “Ons team was slecht en hij koos de verkeerde spelers. Hij zocht niet naar alternatieven, hij durfde het niet. Het is tenslotte niet verwonderlijk dat we de wedstrijd tegen Japan niet konden winnen.”

Gentrit, een andere teleurgestelde voetbalfan, zei dat het Duitse nationale team kreeg wat ze verdienden. “In feite hebben we goede spelers, maar we speelden niet goed. We hebben goede talenten, maar het team als geheel presteerde niet goed genoeg.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 03-12-2022

Dec 03, 2022
Loading posts...