<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Aug 28, 2018

Duitse CEO ziet enorme kansen in Turkije

Turkije is dit jaar weer aantrekkelijk voor Europese toeristen, zegt de Duitse CEO van de Turks-Duitse luchtvaartmaatschappij SunExpress.

“We zien duidelijk dat het Turkse toerisme herstelt en de aantrekkelijkheid van Turkije, vooral in de ogen van Europese toeristen, duidelijk weer omhoog komt en zeer sterk is”, laat Jens Bischof aan een Turkse nieuwsdienst weten.

Hij vertelt dat het aantal passagiers dat het bedrijf vervoerde naar [de zuidelijke vakantieplaats] Antalya in de eerste helft van 2018 met 30-35 procent steeg ten opzichte van het jaar ervoor.

“2017 was een recordjaar voor SunExpress en dat zal in 2018 zelfs nog beter zijn”, meldt de Duitse bestuursvoorzitter. “En ook als we kijken naar de vroege stadia van het toerisme in 2019. Mijn vooruitzichten voor de komende periode zijn zeer positief.”

Bischof zegt dat 2016 en 2017 uitdagende jaren zijn geworden voor de Turkse toerismesector. “Ons bedrijf had het volledige vertrouwen dat het weer goed zou komen. Ondanks alle onzekerheden en uitdagingen was 2017 een recordjaar voor SunExpress.”

Het bedrijf vervoerde vorig jaar 8,8 miljoen passagiers, waarvan de meerderheid naar de toeristische bestemmingen van Turkije. De luchtvaartmaatschappij heeft groot vertrouwen in de markt en heeft daarom in 2014 al 50 vliegtuigen besteld, vertelt de Duitse CEO. “We zullen de meerderheid van deze vliegtuigen positioneren in Turkije.”

Bischof: “Turkije heeft een buitengewoon goed ontwikkelde infrastructuur. De zakelijke kansen in het land zijn enorm. Ik hou van de zakelijke mentaliteit en zakelijke omgeving die ik hier heb gevonden. Een belangrijke factor is dat je een zeer jonge bevolking in Turkije vindt. De beroepsbevolking is zeer goed opgeleid.”

De Duitse CEO stelt dat beleggers succesvol kunnen zijn als ze de markt goed begrijpen. “En we moeten ook een beetje leven met de volatiliteit en de cycli die we op de markt hebben meegemaakt, maar als je dat toevallig toch doet, kan het heel succesvol en zeker heel spannend zijn om in Turkije te werken.”

Bischof adviseert beleggers die geïnteresseerd zijn in Turkije hun investeringsbeslissing niet aan de hand van onderzoeken [van omstreden] ratingbureaus te doen. “Kom zelf hier, kijk naar dit land, omgeving, infrastructuur en maak je eigen perspectief. Omdat ik geloof dat als je dat doet, je meer vertrouwen zult krijgen om te investeren in Turkije.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 28-08-2018

Aug 28, 2018
Loading posts...