<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Apr 29, 2019

Duitse ex-president geeft toe: Wees trots op succes Turkije, Istanbul hoofdstad wereld

Volgens de voormalige Duitse president Christian Wulff moeten Duitsers blij zijn met de enorme groei die Turkije doormaakt. “Waarschijnlijk zullen mijn Duitse vrienden niet al te blij zijn om dit te horen, maar we moeten de ontwikkeling en succes van Turkije accepteren.”

Dat zei Wulff maandag in Istanbul.

“Ik heb het gevoel dat ik thuis ben in Istanbul. We hebben veel vrienden. Napoleon heeft een beroemde uitspraak: Als de wereld uit één enkel land zou bestaan, was Istanbul daarvan de hoofdstad. Ik voel dit elke keer als ik hier kom.”

De Duitse oud-president verwees ook naar de vriendschap tussen het Ottomaanse Rijk en Duitsland. “Dat is te zien aan de bouwwerken hier. De betrekkingen tussen Turkije en Duitsland zijn altijd heel goed geweest.”

Wulff benadrukte ook dat culturele diversiteit cruciaal is. “De wereld kampt met een probleem omdat het verschillende culturen niet accepteert. Geen enkele muur kan de verandering in de wereld tegenhouden. China en Japan zijn ontwikkeld omdat ze hun samenlevingen hebben geopend.”

De voormalige Duitse president verwees ook naar de megaluchthaven van Istanbul. “Turken bouwen wegen, openen tunnels, ontwikkelen hun industrie en worden daarmee een van de grootste economieën ter wereld. Dit moeten we accepteren, ook dat Istanbul Airport de grootste luchthaven ter wereld wordt. We moeten de huidige ontwikkeling van Turkije accepteren. Want ook Duitse bedrijven hebben in dat proces een steentje bijgedragen. We moeten blij zijn met dit succes.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 28-04-2019

Apr 29, 2019
Loading posts...