<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
May 17, 2017

Duitse gigant kiest voor Turkije als enige testcentrum ter wereld

De Turkse stad Aksaray krijgt een uniek testcentrum voor vrachtwagens. De Turkse fabriek van Mercedes-Benz Trucks heeft namelijk besloten om een onderzoeks- en ontwikkelingscentrum te bouwen in de stad.

De bouw van het 40.000 meter vierkante grote en 8,4 miljoen euro kostende testcentrum is inmiddels begonnen, meldt Turkije-directeur van de afdeling Mustafa Üstertuna.

Duitse gigant kiest voor Turkije als enige testcentrum ter wereld3

“Voortaan zullen alle prototypes van nieuwe vrachtwagens van Mercedes-Benz niet in Duitsland, maar hier in Turkije worden getest. Het centrum zal, als het in 2019 klaar is, onvergelijkbaar zijn met andere testcentra”, laat Üstertuna weten. “De langeafstandstesten van dit merk zullen hier in dit enige testcentrum in Aksaray worden gedaan. De resultaten die hier worden verkregen, worden toegepast voor in de hele wereld.”

Duitse gigant kiest voor Turkije als enige testcentrum ter wereld2

In het testcentrum zullen 215 mensen werken. De vrachtwagens van Mercedes-Benz zullen in Aksaray hun langeafstands-, emissie en veiligheidstesten houden. Het centrum in de Turkse stad zal ook de nieuwste vrachtwagens van Mercedes-Benz ontwikkelen en produceren.

Duitse gigant kiest voor Turkije als enige testcentrum ter wereld5

Turkije-voorzitter van directeurs van Mercedes-Benz Süer Sülün laat weten dat Mercedes-Benz Turkije als een veilige haven ziet. “We gaan te midden van Anatolië, vanuit Aksaray, ingenieurskennis exporteren naar de hele wereld. We hebben in Istanbul en Aksaray een totale investering van een miljard euro. De beslissing voor het nieuwe centrum in Aksaray is genomen op 19 juli. Dat bevestigd dat Turkije een veilige haven is.”

Duitse gigant kiest voor Turkije als enige testcentrum ter wereld4

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – AKSARAY | Gepubliceerd: 17-05-2017

May 17, 2017
blog comments powered by Disqus
Loading posts...