<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
May 18, 2018

Duitse krant ontslaat cartoonist na cartoon over Netanyahu

De Duitse krant Süddeutsche Zeitung heeft de cartoonist Dieter Hanitzsch ontslagen na een cartoon over de Israëlische premier Benjamin Netanyahu.

Dat meldt de krant uit Berlijn.

In de spotprent is het hoofd van Netanyahu op het lichaam van Eurovisiewinnares Netta te zien. De Israëlische premier houdt een Israëlische raket vast met de woorden ‘volgend jaar in Jeruzalem’.

De Duitse krant ontsloeg Hanitzsch na veel kritiek op sociale media en andere Duitse media. Hoofdredacteur Wolfgang Krach heeft zijn excuses aangeboden. Hij verklaarde “dat er meningsverschillen met Hanitzsch waren over antisemitische uitingen”.

Hanitzsch vind zijn ontslag te ver gaan. “Je kan kritiek hebben of waarschuwen, maar ontslaan is geen goede zaak. Ik wilde in mijn cartoon alleen benadrukken dat Netanyahu de Eurovisie-victorie van Netta wil misbruiken.”

Hanitzsch heeft geen spijt van zijn cartoon over Netanyahu.

Hypocrisie

Grote Turkse nieuwsdiensten bestempelen de Duitse daad als hypocriet. Als het over Israël of joden gaat, wordt er een dubbele maat gehanteerd, melden ze.

Dezelfde spotprenttekenaar is namelijk bekend om zijn anti-Erdoğan cartoons in dezelfde krant, waarin de Turkse president vaker is beledigd. Toen werden die cartoons verdedigd met het welbekende woord ‘persvrijheid’.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – BERLIJN | Gepubliceerd: 18-05-2018

May 18, 2018
blog comments powered by Disqus
Loading posts...