<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Sep 13, 2018

Duitse krant reageert zeer opvallend op Turkse helikopter

Turkije heeft met de ontwikkeling van een eigen helikopter, de T625, verklaard dat het op het gebied van luchtvaart onafhankelijk is van het Westen. Zo reageerde redacteur Gerhard Hegmann van de Duitse krant Die Welt woensdag in een artikel.

“In Ankara vloog de eerste helikopter van Turkse makelij”, schreef Hegmann over de eerste vlucht van de T625. “Dit was een verklaring dat het onafhankelijk is van westerse technologie.”

De T625 is, op de motor na, volledig van Turkse makelij, merkte hij op. Het betreft een zeer grote prestatie om in dit segment zo’n helikopter geheel zelf te ontwikkelen, schreef Hegmann. “De helikopter wordt na serieproductie ook een belangrijke exportproduct.”

Zijn analyse is ook opgemerkt door Turkse nieuwsdiensten, die daarop de opmerkingen van de Duitse redacteur analyseerden.

Motor

De T625 is, op de motor na, volledig van Turkse makelij. De helikopter draagt tijdelijk een Amerikaanse motor op de romp. Die wordt in de toekomst vervangen door een Turkse gasturbinemotor die inmiddels al is gecertificeerd en wordt getest. (LEES meer + FOTO’S)

De Turkse turboshaft-motor produceert 1400 shp en wordt door de Turkse motorindustrie TUSAŞ ontworpen.

T625

De Turkse helikopter distantieert zich van de rest vanwege de extra brede inzetbaarheid ten tijde van meest uitdagende weersomstandigheden en geografie. De T625 kan op grote hoogte en op hoge temperatuur vliegen.

De T625 heeft een brede romp en kan voor verschillende doeleinden en als VIP-, cargo- en traumahelikopter worden gebruikt en biedt plaats aan twaalf passagiers en twee bemanningsleden.

Kotil

Turkije is met de T625 het zevende land ter wereld geworden die zelf helikopters kan ontwikkelen en laten vliegen, reageerde TUSAŞ-voorzitter Temel Kotil donderdag.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | TMC | Gepubliceerd: 13-09-2018

Sep 13, 2018
Loading posts...