<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Sep 06, 2016

Duitse krant teleurgesteld en woedend op Merkel vanwege foto Erdogan

De Duitse krant Die Welt heeft woedend gereageerd op een foto die tijdens de G20-top in de Chinese stad Hangzhou is gemaakt.

De zithouding van de Duitse bondskanselier Angela Merkel naast de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan is niet gewaardeerd door de Duitse krant. “In theorie moeten daar leiders zitten van twee evenredige NAVO-landen, maar Merkel zit daar als een schuldige gouverneur die ter verantwoording is geroepen door een sultan”, sneerde het Duitse dagblad.

De grootte van de Duitse vlag viel ook niet in de smaak bij Die Welt. “Het lijkt wel alsof die kleine Duitse vlag daar op het laatste moment is geplaatst”, schreef Die Welt.

De Duitse krant maakte ook een opmerking over de Turkse vlag en Erdoğan. “De Turkse vlag daar, zo groot als het menselijk lichaam, is een chantagemiddel. Als Erdoğan afziet van de vluchtelingendeal, zal dat effect hebben op de politieke toekomst van Merkel.”

Die Welt was nog niet klaar met Merkel: “Soms kunnen zulke dingen gebeuren in de buitenlandse politiek. Maar Duitsland heeft ook een eer. Berlijn is geen Turkse provincie. Dat moest Merkel duidelijk maken, dat is haar taak.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden

Sep 06, 2016
Loading posts...