<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Apr 04, 2017

Duitse krant: Turks megavliegveld gaat Frankfurt hard raken

Het Turkse megavliegveld dat in Istanbul komt te staan en het grootste ter wereld zal worden, zal een ‘figurant’ maken van de grote Duitse luchthaven en belangrijke knooppunt Frankfurt Main.

Dat meldt de Duitse krant Frankfurter Allgemeine Zeitung.

“De nieuwe luchthaven van Istanbul [in aanbouw] wordt nu al als het grootste luchtvaartcentrum ter wereld gezien”, schrijft Dyrk Scherff namens het grote Duitse dagblad. “De Turkse luchthaven wordt de grootste in Europa, wordt groter dan Heathrow en de eerste etappe krijgt dertig procent meer capaciteit dan Frankfurt Main, die het een bijfiguur zal maken.”

De ligging van de Turkse luchthaven is zeer ideaal als knooppunt, waarbij transitpassagiers minder tijd kwijt zijn en er minder kosten hoeven te worden gemaakt, analyseert Scherff. “Een ideale halte, die even groot is Hanau [deelstaat Hessen] met 100.000 inwoners.”

De Duitse journalist vergelijkt de bouw van de Turkse megaluchthaven ook met de kleinere Duitse variant. “De bouw van de Turkse luchthaven, met een capaciteit van 200 miljoen mensen, zal eerder klaar zijn dan die in Berlijn, waar ze al acht jaar mee bezig zijn.”

Scherff vindt ook dat Turkish Airlines, de nationale luchtvaartmaatschappij van Turkije, ‘onverwacht snel is gegroeid’. “Dit vliegveldproject hoort bij de Turkse trots en macht. Zoals Napoleon dat zei: “Als de wereld uit een enkel land bestond, was Istanbul het centrum van de wereld geweest”, aldus Scherff in zijn artikel.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | TMC | Gepubliceerd: 04-04-2017

Apr 04, 2017
blog comments powered by Disqus
Loading posts...