<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Jul 04, 2019

Duitse media bezoeken Turkse auto-industrie: kiest Volkswagen voor Turkije?

De Turkse auto-industrie is deze week bezocht door een speciale delegatie van Duitse journalisten. Het bezoek komt in een periode waarin de Duitse autogigant Volkswagen een keuze maakt in welk land een nieuwe grote fabriek komt. Turkije maakt daar veel kans op.

De Duitse journalisten konden het succesverhaal van de auto-industrie in Turkije persoonlijk ervaren, is verklaard door de Turkse vakbond van voertuigleveranciers TAYSAD en de Kamer van Koophandel van Istanbul.

Turkije heeft voor 14 merken zoals Toyota, Ford, Fiat, Mercedes, MAN, Honda en Renault vorig jaar zo’n 1,55 miljoen auto’s geproduceerd en uitgevoerd naar de desbetreffende landen.

Tijdens de bijeenkomst is ook de mondiale rol van Turkije benadrukt. Zo is Turkije de nummer één in de productie van bussen in Europa, staat het op een derde plek in de productie van bestelbussen, geniet van een zevende plaats als het gaat om auto’s en staat het op de wereldranglijst op een vijftiende plaats. Turkije speelt een cruciale sleutelrol op de wereldarena, is gezegd tijdens de vergadering.

TAYSAD-voorzitter Alper Kanca vertelde dat Turkije geniet van een productie- en werkvriendelijke omgeving. “Turkije bevindt zich op een buitengewone locatie. Ook zorgt de Turkse staat voor veel steun als het gaat om ontwikkeling.”

Diezelfde Kanca zei ook eerder dat als Volkswagen voor Turkije kiest, die keuze vele “vooroordelen van Duitsers over Turken zal wegnemen”.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 04-07-2019

Jul 04, 2019
Loading posts...