<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Nov 15, 2016

Duitse minister bezoekt Ankara na Turkse woede Europa: ‘Genoeg’

De Duitse minister van Buitenlandse Zaken, Frank Walter Steinmeier, heeft dinsdag in Ankara te horen gekregen dat de Turkse woede op Europese reacties en dreigementen, na Turkse arrestaties van terreursteuners, zeer serieus is.

“De Europese uitspraken dat toetredingsgesprekken met Turkije moeten stoppen, hebben voor veel reacties gezorgd. Het Turkse volk dwingt ons dat juist Turkije moet stoppen met onderhandelen”, liet de Turkse minister Mevlüt Çavuşoğlu (Buitenlandse Zaken) naast Steinmeier weten.

“We verwachten dat Duitsland en de Europese Unie Turkije als gelijkwaardige partner ziet. Turkije moet niet als een tweederangs land worden behandeld. Turkije kijkt nooit hoogmoedig naar landen”, sprak Çavuşoğlu.

De Turkse minister zei dat Turkije het niet verdient om zo te worden behandeld door de Europese Unie. “Elke dag komt er weer een Europese minister van Buitenlandse Zaken met de uiting dat Turkije er uit moet. Wie ben jij dan dat je zoiets zegt in je eentje? Mag jij beslissen? Waar blijft de consensus? Daarom gaan we een referendum houden en vragen of de Turken willen toetreden tot de EU. Het Turkse volk zal dat gaan bepalen. We hebben schoon genoeg van de uitspraken van Europa.”

De Turkse minister liet zijn Duitse collega weten wat Europa fout heeft gedaan. “We zijn altijd voorstander geweest van zinvolle dialoog en samenwerkingen. Betrekkingen lopen schade op als men reageert zonder te weten wat er zich daadwerkelijk afspeelt.”

De Duitse minister liet weten Turkije te ‘steunen’ in zijn strijd tegen terreurgroep PKK. Çavusoglu gaf aan dat van de ruim 4.500 PKK-dossiers, er maar drie PKK-ers zijn uitgeleverd aan Turkije. “We verwachten iets van Duitsland. We willen niet dat PKK-terroristen hun vrije gang kunnen gaan in Duitsland. Daarnaast kunnen leden van terreurgroep FETO (couppoging) en DHKP-C in volle vrijheid verdergaan met hun activiteiten in Duitsland en andere Europese landen”, aldus Çavusoğlu.

Erdoğan

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan reageerde maandag ook op de Europese houding na Turkse arrestaties van terreursteuners. Hij haalde uit naar de voorzitter van het Europees Parlement, Martin Schulz, die Turkije bedreigt met economische sancties. “Wie ben jij dat je mag bepalen over Turkije, onbeschofte?”, zei Erdoğan. (KLIK voor video)

Steinmeier werd dinsdag ook ontvangen door Erdoğan.

duitse-minister-naar-ankara-na-turkse-woede-europa-2

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 15-11-2016

 

Nov 15, 2016
Loading posts...