<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Jan 10, 2016

Duitse minister: ‘EU moet aan afspraken houden, drie miljard euro voor Turkije nog niet gereed’

De Duitse minister van Economische Samenwerking en Ontwikkeling Gerd Müller zei zondag dat de drie miljard euro die Turkije zou ontvangen van de Europese Unie om de vluchtelingenstroom naar Europa te beperken nog steeds niet gereed is.

Dat zei hij in een interview met de Duitse krant Bild am Sonntag.

Op een vraag die de Duitse minister kreeg of Turkije zich wel aan de afspraken houdt die zijn gemaakt over de Syrische vluchtelingen antwoordde Müller: “Turkije is buitengewoon goed bezig bij het opnemen van de vluchtelingen. Echter hebben zij ook een grens bereikt en moeten wij als de Europese Unie de Turken daarin steunen. De Europese landen moeten zich aan de afspraken houden. De drie miljard euro die Turkije als steun zou ontvangen voor de opvang van de vluchtelingen is nog steeds niet gereed. Deze afspraak was in november vorig jaar gemaakt.”

webr13eqfvdst3qegrfs

De Duitse minister gaf ook aan dat tien procent van de vluchtelingen uit Syrië en Irak naar Europa zijn gekomen. “Op dit moment zijn er nog steeds tussen de 8 en 10 miljoen mensen onderweg. De buitengrenzen kunnen niet meer goed beschermd worden. Het Schengen is ingestort. De vluchtelingen worden niet op een eerlijke manier onderverdeeld tussen de Europese landen”, zei Müller.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – BERLIJN

Jan 10, 2016
blog comments powered by Disqus
Loading posts...