<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Aug 02, 2018

Duitse minister met enorme delegatie naar Turkije

De Duitse minister van Economische Zaken Peter Altmaier is van plan om Turkije in oktober te bezoeken. Het bezoek is voor versterking van de bilaterale economische banden.

Dat meldden lokale media donderdag.

Altmaier, chef van de kanselarij van Angela Merkel en haar belangrijkste vertrouweling, zal tijdens zijn bezoek op 25 en 26 oktober vergezeld worden door een zakendelegatie van toonaangevende bedrijven, aldus het Duitse persbureau DPA. De officiële delegatie telt in totaal 80 deelnemers.

Tijdens het bezoek zal ook de eerste bijeenkomst van de nieuw gevormde Joint Economic and Trade Commission (JETCO) plaatsvinden.

De politieke betrekkingen tussen Ankara en Berlijn leden de afgelopen twee jaar verschillende tegenslagen, maar beide partijen hebben in de afgelopen maanden stappen ondernomen om de banden te normaliseren.

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan zal naar verwachting, op uitnodiging van Merkel, volgende maand een officieel bezoek brengen aan Berlijn.

Het EU-zwaargewicht Duitsland blijft de belangrijkste economische en handelspartner van Turkije, ondanks politieke meningsverschillen tussen regeringen over een aantal kwesties. In 2017 bedroeg het bilaterale handelsvolume 37,6 miljard euro.

De Turkse export naar Duitsland steeg in 2017 met 5,4 procent tot 16,1 miljard euro, terwijl de Duitse export daalde met 2,2 procent naar 21,5 miljard euro.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – BERLIJN | Gepubliceerd: 02-08-2018

Aug 02, 2018
Loading posts...