<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
May 03, 2021

Duitse politie verwondt Turkse journalisten bij protesten in Berlijn

De Duitse politie heeft twee Turkse journalisten verwond tijdens de 1 mei-protesten in Berlijn.

Erbil Başay, een ervaren verslaggever die op het kantoor van een Turkse nieuwsdienst in Berlijn werkt, werd in het gezicht geslagen door een Duitse politieagent. Hij zat op dat moment de arrestatie van demonstranten in de wijk Neukölln in de hoofdstad te filmen. De Turkse journalist liep een klein mondletsel op.

Ook raakte Cüneyt Karadağ, directeur van het persbureau in Berlijn, gewond door stenen die door demonstranten werden gegooid tijdens botsingen met de politie.

Başay verklaarde dat de politie niet alleen buitensporig geweld begon te gebruiken op demonstranten, maar ook op verslaggevers.

“Terwijl demonstranten begonnen met het gooien van flessen en stenen, reageerde de politie met geweld. Ik filmde de arrestatie van een demonstrant. Op dat moment probeerde een politieagent mijn camera te blokkeren. Hij sloeg direct in mijn gezicht”, zei hij.

Zijn collega Karadağ benadrukte dat vreedzame protesten plotseling chaotisch werden. De politie gebruikte ook geweld tegen journalisten die probeerden verslag uit te brengen over de ontwikkelingen, vertelde hij. “De politie gebruikte buitensporig veel geweld nadat er schermutselingen waren uitgebroken.”

De Berlijnse politie heeft ten minste 354 mensen gearresteerd die deelnamen aan de 1 mei-demonstraties. Die liepen zaterdagavond uit op grootschalige rellen in de Duitse hoofdstad.

Ongeveer 5.600 politieagenten uit verschillende deelstaten waren in dienst tijdens protesten in Berlijn.

Aisha Kamal, een van de organisatoren van de 1 mei-protesten, gaf de politie de schuld van de escalatie van de spanningen op zaterdagavond. Ze vertelde de lokale media dat demonstranten opzettelijk werden geprovoceerd door de politie tijdens de bijeenkomsten.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 03-05-2021

May 03, 2021
Loading posts...