<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Oct 06, 2016

Duitse president biedt moslims excuses aan

De Duitse president Joachim Gauck heeft zijn excuses aangeboden aan moslims in Dresden. Zijn verontschuldiging komt na een aanslag op de Fatih Moskee in Dresden op 26 september.

“Ik betreur de aanslag. We bieden onze excuses aan. We hebben jullie niet kunnen beschermen”, zei Gauck tijdens zijn bezoek aan de imam van de getroffen Diyanet-moskee Hamza Turan. De Duitse president was samen met bondskanselier Angela Merkel in de buurt voor de viering van de 26e verjaardag van de eenwording van Duitsland.

Imam Turan liet weten dat Gauck samen met Merkel hun heeft bezocht. “Merkel vroeg ons of we gechoqueerd waren en of we iets nodig hadden. Ik vertelde haar dat mijn kinderen erg geschrokken waren en de aanslag ons heeft geraakt. Ik zei ook tegen Merkel dat het gedrag van een enkeling niet de samenleving weerspiegelt. Ik las haar een vers voor uit de Koran; het vers dat niemand beschuldigd kan worden van een misdaad van een ander. Ik vertelde haar dat volgens de Koran de aarde leefbaar is gemaakt voor iedereen en dat we veel gemeenschappelijke waarden hebben. Zij vond dit prachtig en uitstekend.”

De imam gaf ook aan dat de Duitse buren als eerste te hulp schoten. “Merkel is ook onze premier. We moeten samen een toekomst bouwen en elkaar met liefde en respect behandelen.”

Aanslag

Op bewakingsbeelden is te zien hoe een nog onbekende man zelfgemaakte explosieven achterliet bij de moskee en wegreed met een scooter. De explosie die daarop volgde, zorgde voor veel schade. Er raakte niemand gewond.

De beveiliging van de moskee is verscherpt.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – BERLIJN | Gepubliceerd: 06-10-2016

Oct 06, 2016
Loading posts...