<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Apr 04, 2017

Duitse zakenman: Bij een ‘ja’ kan niemand meer Turkije tegenhouden

De Turkse presidentiële hoofdadviseur Cemil Ertem heeft laten weten dat buitenlandse investeerders in Turkije graag een ‘ja’ willen zien als uitkomst voor het Turkse referendum.

“Zij willen dat omdat zij het potentieel van Turkije zien op het gebied van handel en energie”, zei Ertem tijdens een interview met een persbureau. “De buitenlandse investeerders willen niet meer in de oude en ‘vastgelopen’ Centraal-Europa zijn. Die markten zijn onvoldoende voor hun.”

Ertem sprak ook over de tegenstrijdige wil van Europeanen. “Sommige Europese landen willen om politieke redenen niet dat Turkije groeit, terwijl Duitsland, Noord- en Centraal-Europese landen juist aangeven dat Turkije op een stabiele wijze zijn weg moet vervolgen. Ze maken dit niet te veel bekend, of kunnen dat niet doen. Dit zeggen we op basis van onze gesprekken met hun en de aanvragen die we ontvangen.”

Duitse zakenman Niemand kan Turkije tegenhouden bij een ‘ja’2

De hoofdadviseur van de Turkse president liet ook weten dat een Duitse zakenman bij een ja-uitkomst vaker in Turkije zal zijn dan in Duitsland. “Hij gaf aan dat Turkije niet meer tegen te houden is na een ‘ja’. Hij zei ook vaker te gaan verblijven in Turkije dan in Duitsland. Volgens hem is de grondwetswijziging niet alleen maar voor nationale belangen, maar ook een mondiale verwachting”, aldus Ertem.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 04-04-2017

Apr 04, 2017
blog comments powered by Disqus
Loading posts...