<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Mar 11, 2023

Duitsers weer massaal op vakantie naar favoriet Turkije

Turkije blijft een toeristische topbestemming voor Duitsers dankzij zijn goede service en betaalbare prijzen, zei de voorzitter van de Duitse Reisorganisatie (DRV) in een interview.

“Turkije is als een van de meest favoriete bestemmingen voor Duitse vakantiegangers erg in trek. En de omzet stijgt week na week”, vertelde Norbert Fiebig tijdens ’s werelds grootste toerismebeurs ITB Berlin.

Hij liet weten dat Duitse reisbureaus de afgelopen maanden een enorme toename van vroege boekingen hebben gemeld, wat aantoont dat de toeristische sector zich in een snel tempo blijft herstellen na de coronapandemie.

“In december, januari en februari hadden we sterke boekingsmaanden. En het goede voor onze Turkse partners en vrienden is dat Turkije aan de top staat, dat het veel wint en dat het een erg sterk seizoen is”, onderstreepte Fiebig.

Reisbureaus verwachten dit jaar een recordaantal Duitse toeristen dat Turkije zal bezoeken, meer dan vorig jaar (5,7 miljoen reizigers).

Fiebig zei dat ze erg optimistisch zijn dat het een heel goed zomerseizoen zou worden, vooral voor populaire Turkse bestemmingen in de Middellandse Zee. “Stijgende energiekosten en inflatie in Duitsland weerhouden mensen niet om te reizen. Velen zijn prijsgevoeliger geworden en op zoek naar service van goede kwaliteit met betaalbare prijzen.”

“Dus, Turkije staat erg in het middelpunt van de klanten. En dat komt omdat ze zoveel te bieden hebben: een briljant product tegen een redelijke prijs. En ze zijn erg goed in all-inclusive producten, belangrijk voor onze prijsgevoelige klanten. Het juiste product op het juiste moment”, aldus Fiebig.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 11-03-2023

Mar 11, 2023
Loading posts...