<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
May 25, 2018

‘Duitsland bemoeit zich met Turkse verkiezingen en kiest kant’

De Turkse parlementariër Mustafa Yeneroğlu heeft met afschuw gereageerd op de Duitse dubbele maat. Hoewel Duitse autoriteiten besloten dat alle Turkse verkiezingscampagnes in Duitsland verboden zijn, krijgt het anti-Erdoğan-kamp toestemming voor grootschalige bijeenkomsten in Duitse steden, laat hij weten.

“Alles wat gevaar vormt voor de nationale veiligheid van Turkije, krijgt vrij spel in Duitsland. HDP-parlementsleden zijn samen met leden van terreurgroep PKK overal in Duitsland openluchtmeetings en vergaderingen aan het houden”, waarschuwt Yeneroğlu.

“Ze voeren campagne, terwijl dit verboden is. De autoriteiten zijn vaker ruim van te voren gewaarschuwd, maar ze doen niets. Morgen hebben HDP-politici samen met de PKK een bijeenkomst in Keulen”, vertelt de parlementariër van de Turkse regeringspartij. “Het verbod geldt alleen voor de AK-partij.”

Yeneroğlu heeft een boodschap aan de Turkse gemeenschap. “We willen met name benadrukken dat Duitsland zich met Turkse binnenlandse aangelegenheden bemoeit, kant kiest en de betrekkingen schaadt. Zie dit spel en neem dit in acht tijdens het stemmen.”

‘Gehandicapte democratie’

AK-Partij-kandidaat Zafer Sırakaya (Istanbul regio 3) vindt de Duitse zet antidemocratisch. “Het verbod enkel toepassen op een democratische partij en andere partijen vrijuit laten gaan, is een zeer duidelijke bemoeienis met de Turkse verkiezingen.”

Sırakaya haalt stevig uit naar Duitsland: “Ik ben van mening dat dit democratie-gehandicapte systeem ongeloofwaardig overkomt wanneer het de wereld democratielessen geeft.”

“We stellen voor dat Duitse autoriteiten dit schandaal oplossen. Duitse politici en de westerse media spelen de drie apen, maar Turkse kiezers trappen hier niet in: zij zullen zeer helder antwoorden op 24 juni”, aldus Sırakaya.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – KEULEN | Gepubliceerd: 25-05-2018

May 25, 2018
Loading posts...