<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Mar 01, 2020

Duitsland biedt Turkije geld aan

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan heeft zaterdag laten weten dat de Duitse bondskanselier Angela Merkel Turkije 25 miljoen euro steun heeft toegezegd om nieuwe en comfortabele opvangcentra voor nieuwe vluchtelingen uit het Syrische Idlib te bouwen nabij de Turkse grens. Erdoğan waarschuwde dat zo’n 4 miljoen mensen onderweg zijn naar de Turkse grens vanwege aanvallen van het Assad-regime.

Toen dat beloofde geld er niet kwam, kwam Turkije met een tegenbod en bood Ankara Duitsland 100 miljoen euro aan voor de opvang van de nieuwe Syrische vluchtelingen in Duitsland.

Erdoğan vertelde dat de Duitse autoriteiten steeds aangaven dat het geld klaarstond en via allerlei organisaties zou worden overgemaakt naar de Turkse hulporganisatie Rode Halve Maan.

“Ook dat vonden we prima. Maar toen bleek dat ook dat niet werkte en niets werd ontvangen, belde ik Merkel en zei dat we dan maar de vluchtelingen richting Duitsland moeten sturen en we hen daarvoor 100 miljoen euro zouden overmaken”, zei de Turkse president.

Merkel accepteerde dat bod niet. “Ik heb haar gevraagd of ze de dramatische situatie en omstandigheden niet volgt waar vooral veel kindvluchtelingen aan lijden. Ze gaf aan dat ze alles volgt. Waar blijft dan al het toegezegde geld voor de vluchtelingen? Nergens te bekennen. Zo zien we maar weer hoe betrouwbaar ze zijn: niet. Zoals ik altijd zeg, moeten we alles zelf doen”, aldus Erdoğan.

Turkije vangt op eigen kracht zo’n 3,7 miljoen Syrische vluchtelingen op. Het land heeft daar uit eigen zak ongeveer 50 miljard dollar aan uitgegeven. Buitenlandse steun is vergeleken daarmee niet noemenswaardig klein.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | Gepubliceerd: 01-03-2020

Mar 01, 2020
Loading posts...