<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Jul 27, 2018

Duitsland neemt afstand van anti-Erdoğan tweet: Turkije is te belangrijk

De Duitse regering heeft zich gedistantieerd van een controversiële tweet tegen Turkse president Recep Tayyip Erdoğan. Die werd geschreven door de Duitse minister van Landbouw.

Berlijn beschouwt Turkije als een belangrijke partner en wil een relatie onderhouden op basis van vertrouwen, aldus een woordvoerder van de overheid.

Minister van Landbouw, Julia Klockner (CDU), publiceerde maandag een omstreden tweet, waarin ze zware beschuldigingen uitte tegen Erdoğan en de Duits-Turkse voetballer Mesut Özil. Zij had hevige kritiek op de ontmoeting tussen beide.

Woordvoerster Friederike Lenz van het Ministerie van Landbouw vertelde woensdag tijdens een persconferentie dat de tweet Klockner’s “persoonlijke mening” was en weigerde verder commentaar te leveren.

De afgevaardigde woordvoerster van de regering, Ulrike Demmer, distantieerde zich ook van de omstreden opmerkingen van Klockner en onderstreepte het belang van banden tussen Duitsland en Turkije.

“Turkije is een nauwe en belangrijke partner voor ons. We willen graag goede relaties met Turkije hebben,” zei ze.

“We hebben meningsverschillen over diverse kwesties. Het waren moeilijke en complexe tijden voor onze relaties. Maar we hebben ook gemeenschappelijke belangen. Daarom is de federale overheid van mening dat het belangrijk is om een ​​betrouwbare relatie te onderhouden,” voegde ze eraan toe.

De politieke betrekkingen tussen Ankara en Berlijn hebben de afgelopen jaren verschillende tegenslagen gehad, maar beide partijen hebben in de afgelopen maand stappen ondernomen om de banden te normaliseren.

Erdoğan wordt verwacht in het najaar een officieel bezoek aan Duitsland te brengen. Dat gebeurt op uitnodiging van bondskanselier Angela Merkel.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – BERLIJN | Gepubliceerd: 27-07-2018

Jul 27, 2018
Loading posts...