<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
May 10, 2017

Duitsland opnieuw erg lovend over Turkije

De woordvoerder van het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken, Martin Schaefer, heeft woensdag opnieuw het belang van Turkije benadrukt, ditmaal voor de NAVO.

Schaefer kreeg tijdens een persconferentie in Berlijn de vraag of het NAVO-lidmaatschap van Turkije in twijfel zal worden getrokken vanwege ‘mensenrechtenschendingen in het land’. “We kunnen er niet aan denken om Turkije uit te sluiten. Zo’n gedachte is onmogelijk”, reageerde de Duitse woordvoerder.

Schaefer liet weten hoe de Duitse regering denkt over het NAVO-lidmaatschap van Turkije. “Zij zetten zich al geruime tijd ook in voor de vrijheid van het Westen. Turkije is een belangrijke bondgenoot. Ik kan u garanderen dat er geen plannen zijn voor uitsluiting. Turkije is ook belangrijk voor de veiligheid van Europa.”

Duitsland opnieuw erg lovend over Turkije2

De Duitse woordvoerder benadrukte dat ‘meningsverschillen’ met Turkije “geen reden kan zijn om het (defensie)bondgenootschap van Turkije in twijfel te trekken. Daarnaast is het land belangrijk vanwege economische samenwerking en miljoenen burgers met een Turkse afkomst in Duitsland”.

Doodstraf

Schaefer gaf ook een kort antwoord op de vraag wat er gebeurt als Turkije de doodstraf wil invoeren: “Er is een ander NAVO-land waar sprake is van de doodstraf.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – BERLIJN | Gepubliceerd: 10-05-2017

May 10, 2017
Loading posts...