<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Nov 08, 2019

Duitsland reageert opvallend op Turkse missie Vredesbron in Noord-Syrië

Turkije blijft een cruciale NAVO-partner ondanks meningsverschillen tussen bondgenoten over de recente antiterreuroperatie van Ankara in Noord-Syrië.

Dat zei de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas donderdag.

Tijdens een persconferentie met de Amerikaanse staatssecretaris Mike Pompeo in de Oost-Duitse stad Leipzig verklaarde Maas dat ze verschillende internationale kwesties hebben besproken, waaronder de rol van Rusland in de regio, het nucleaire programma van Iran en het conflict in Syrië tijdens hun ontmoeting.

“Ondanks onze meningsverschillen met Ankara in deze dagen, is het een partner van de NAVO. Het is een cruciale, een belangrijke partner van de NAVO. We moeten de dialoog open houden”, benadrukte hij, te midden van kritiek van de VS, Duitsland en verschillende andere NAVO-bondgenoten op de Turkse missie Vredesbron in het noorden van Syrië.

Maas onderstreepte het belang van het beëindigen van vijandelijkheden, het beschermen van de burgerbevolking in de regio, en de noodzaak om te voldoen aan de UNHCR-normen bij het vergemakkelijken van de terugkeer van Syrische vluchtelingen naar de gebieden die zijn vrijgemaakt van terroristen.

Amerikaanse staatssecretaris Mike Pompeo zei dat Washington de situatie in Noord-Syrië op de voet volgt. “We blijven Rusland en Turkije en het regime aansporen … geen stappen te ondernemen die de toch al moeilijke regio verder destabiliseren”, aldus Pompeo namens de VS.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – BERLIJN | Gepubliceerd: 08-11-2019

Nov 08, 2019
Loading posts...