<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Aug 29, 2023

Duitsland registreert 258 aanvallen op moskeeën en moslims in H1

De Duitse politie heeft in de eerste helft van dit jaar 258 Islamofobe incidenten geregistreerd.

Dat blijkt uit cijfers die het parlement maandag heeft vrijgegeven.

Tussen januari en juni 2023 werden ruim een dozijn moskeeën aangevallen. Tientallen moslims zijn fysiek aangevallen of verbaal lastiggevallen op straat of op openbare plaatsen. Bij deze aanvallen raakten zeventien mensen gewond.

Het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft de cijfers vrijgegeven als antwoord op een parlementaire vraag van de linkse oppositiepartij.

Volgens de door het ministerie verstrekte informatie ging het onder meer om haatmisdrijven, dreigbrieven, verbale en fysieke aanvallen, vandalisme of materiële schade.

Ongeveer 124 van deze gevallen werden tussen januari en maart van dit jaar gemeld en 134 andere werden tussen april en juni geregistreerd.

Hoewel er strafrechtelijke onderzoeken zijn geopend tegen verschillende verdachten, zijn er tot nu toe geen arrestaties verricht, meldden functionarissen van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

De meeste misdaden werden volgens de cijfers gepleegd in de Oost-Duitse deelstaten, het traditionele bolwerk van extreemrechtse partijen. Maar ook in de hoofdstad Berlijn en in de westelijke steden Keulen, Frankfurt en München werden tientallen haatmisdrijven tegen moslims geregistreerd.

Duitsland is de afgelopen jaren getuige van toenemend racisme en vreemdelingenhaat, aangewakkerd door de propaganda van extreemrechtse, antisemitische en anti-moslimgroepen, waaronder de oppositiepartij Alternative for Germany, oftewel de AfD.

Duitsland, een land met ruim 84 miljoen inwoners, heeft na Frankrijk de grootste moslimbevolking in West-Europa. Volgens officiële cijfers wonen er bijna vijf miljoen moslims.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 29-08-2023

Aug 29, 2023
Loading posts...