<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Feb 02, 2021

Duitsland spreekt stevige steun uit voor Turkije

Turkije is een belangrijke bondgenoot van de NAVO en zal dat ook zo blijven, zei de Duitse minister van Defensie dinsdag na een ontmoeting met haar Turkse tegenhanger Hulusi Akar in de hoofdstad Berlijn.

Akar en zijn delegatie werden met militaire eer begroet door minister Annegret Kramp-Karrenbauer op het hoofdkwartier van het Duitse ministerie van Defensie. De twee ministers hebben daar verschillende aspecten van bilaterale defensiesamenwerking, internationale veiligheidskwesties en de recente ontwikkelingen in het oostelijke Middellandse Zeegebied besproken.

“Turkije is en blijft een belangrijke NAVO-partner”, zei Kramp-Karrenbauer na de besprekingen. De bijeenkomst van vandaag kan worden geïnterpreteerd als “een speciaal en een goed signaal” voor de bondgenoten, zei ze.

De Duitse minister onderstreepte dat Turkije altijd een betrouwbare en hechte partner is geweest en een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de veiligheid van Europa.

“Beide landen hebben een gemeenschappelijk belang bij het handhaven van de stabiliteit in de zuidoostelijke flank van de NAVO”, benadrukte ze.

Akar bedankte zijn Duitse collega voor haar gastvrijheid en zei dat ze “zeer openhartige en constructieve discussies hadden over een aantal belangrijke onderwerpen”.

“We hebben de gelegenheid gehad om een ​​breed scala aan kwesties te bespreken, zowel bilaterale onderwerpen als veiligheids- en defensiekwesties in het kader van de NAVO en de EU”, aldus de Turkse defensieminister.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 02-02-2021

Feb 02, 2021
Loading posts...