<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Oct 25, 2018

Duitsland: Turkije is al jaren een succesvol land

De Duitse minister van Economische Zaken en Energie, Peter Altmaier, benadrukte donderdag tijdens een persconferentie in Ankara dat Turkije meer dan alleen een cruciaal economisch partnerland is.

“Turkije is ook een land dat in de afgelopen 80 jaar belangrijke successen heeft geboekt. Ook is in de laatste 15 jaar sprake van succesverhalen”, sprak Altmaier, tevens de grootste vertrouweling van bondskanselier Angela Merkel, naast de Turkse minister van Financiën Berat Albayrak.

De Duitse minister gaf aan dat Turkije recent moeilijke economische tijden heeft doorstaan en dat hij “heel blij is dat er sprake is van herstel”. “De genomen maatregelen hebben belangrijke positieve resultaten opgeleverd. We willen dat dit zo voortduurt. Meer dan 7.500 Duitse bedrijven hebben geïnvesteerd in Turkije. Ook zijn veel Turkse Duitsers economisch actief in Duitsland.”

Altmaier benadrukte dat Duitsland ook in de toekomst een sterke en stabiele economische partner van Turkije zal zijn. “We zijn standvastig om de betrekkingen veel meer te verbeteren.”

Duitsland waardeert ook alle humanitaire inspanningen van Turkije als het gaat om vluchtelingen en Syrië. “We waarderen het feit dat Turkije al meer dan vijf jaar vluchtelingen opvangt en ook de oplossing van de crisis in Idlib.”

Albayrak gaf in zijn toespraak aan dat er binnenkort nieuwe grote samenwerkingen en projecten met Duitsland bekendgemaakt zullen worden. Hij merkte ook op dat Altmaier een “discrete, rationele en oprechte” politicus is ten tijde van de grote probleemsituatie in Europa. “We hebben meer van zulke houdingen nodig tegen de stijgende racisme en [rechts-extremistische] radicalisme in Europa.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 25-10-2018

Oct 25, 2018
Loading posts...