<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Apr 28, 2017

Duitsland: Turkije is veel te belangrijk voor ons

Woordvoerder Martin Schäfer van het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft vrijdag laten weten dat Turkije in vele opzichten een veel te belangrijk land is waarmee niet gebroken moet worden.

Dat zei de Duitse woordvoerder tijdens een persconferentie in Berlijn naar aanleiding van vragen over de gang van zaken tussen Europa en Turkije.

“We kunnen niet een stiltetijd ingaan met Turkije. We kunnen dat ons niet veroorloven omdat Turkije in vele opzichten een veel te belangrijk land is voor ons”, lichte Schäfer toe.

Duitsland Turkije is voor ons een te belangrijk land2

De Duitse woordvoerder gaf ook aan dat Duitsland niet wil dat de EU-toetredingsgesprekken met Turkije stoppen. “Het is geen goed idee om dat te bevriezen of te beëindigen. Wij geloven erin dat het handig is om met onze Europese bondgenoten bij elkaar te komen om een nieuw gespreksformat te vinden tegen Turkije.”

Merkel

De Duitse bondskanselier Angela Merkel vertelde in haar recente toespraak in de Bondsdag dat het niet in het belang van Duitsland en Europa zal zijn als Turkije Europa de rug toekeert. Zij pleitte voor de voortzetting van een constructieve dialoog met Turkije.

Griekenland

Uit Griekenland klonk een dag eerder, op donderdag, ook hetzelfde geluid, namelijk dat het land niet wil dat Turkije en Europa met elkaar breken. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – BERLIJN | Gepubliceerd: 28-04-2017

Apr 28, 2017
Loading posts...