<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Sep 21, 2018

Duitsland: Turkije is een uiterst sterk en economisch gezond land

De Duitse minister van Economie en Energie, Peter Altmaier, sprak vrijdag zijn vertrouwen uit in de Turkse economie.

Dat deed hij tijdens een persconferentie in Berlijn met de twee Turkse ministers van Energie en Handel Berat Albayrak en Ruhsar Pekcan.

Altmaier, tevens grootste vertrouweling van de Duitse bondskanselier Angela Merkel, zei dat Turkije in de laatste jaren sterk is gegroeid. “Turkije is een uiterst sterk en economisch gezond land. Daarom blijven we optimistisch over de huidige problemen (economische aanval VS) waarmee het kampt. Het overbruggen van die problemen is ook in ons voordeel. Turkije heeft zelf de kracht om dat te realiseren”, sprak Altmaier.

De Duitse minister gaf aan dat beide landen “over alle agendapunten hebben gesproken”. “We hebben een zeer hechte economische samenwerking. Meer dan 7.500 Duitse bedrijven zijn actief in Turkije. We delen gemeenschappelijke geostrategische interesses. We willen de regio’s stabiliseren die vaak worden gekenmerkt door burgeroorlogen en vluchtelingen.”

Altmaier hoopt ook dat de ontmoeting van de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan met Merkel volgende week een “nieuwe pagina” gaat openen in de bilaterale relaties.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – BERLIJN | Gepubliceerd: 21-09-2018

Sep 21, 2018
blog comments powered by Disqus
Loading posts...