<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Oct 06, 2019

Duitsland wenst nauwere samenwerking met Turkije

De Duitse minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer heeft zondag opgeroepen tot nauwere samenwerking met Turkije om de vluchtelingen- en migratiecrisis aan te pakken.

Seehofer zei in een interview met het wekelijkse blad Welt am Sonntag dat ze als Duitsland niet in staat zijn om migratie- en vluchtelingenkwesties alleen aan te pakken vanwege regelingen die in het verleden zijn ingevoerd.

“Daarom wil ik onze samenwerking met Turkije verder versterken. Ik zou mijn inspanningen daarop richten”, onderstreepte de Duitse minieter.

Seehofer bezocht vorige week Turkije en Griekenland om mogelijkheden te bespreken om de vluchtelingendeal tussen EU en Turkije uit 2016 te verbeteren, zodat Syrische vluchtelingen beter worden ondersteund en irreguliere migratie wordt tegengegaan.

De Duitse minister prees de inspanningen van Turkije voor Syrische vluchtelingen en bevestigde de inzet van Duitsland voor de overeenkomst tussen de EU en Turkije, waarvan hij zei dat het tot nu toe succesvol is.

Welt am Sonntag vroeg Seehofer over mogelijke aanvullende financiële steun aan Turkije voor de behoeften van de Syrische vluchtelingen. Die antwoordde dat “deze kwestie tussen de EU-lidstaten zal worden besproken”.

“Ik zal mijn deel doen om ervoor te zorgen dat de inspanningen van Turkije, die in het belang van ons allen is, op passende wijze worden overwogen”, aldus de Duitse binnenlandminister.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – BERLIJN | Gepubliceerd: 06-10-2019

Oct 06, 2019
Loading posts...