<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
May 23, 2023

Duitsland ziet dagelijks 50 kinderen seksueel misbruikt worden

Duitsland heeft in 2022 meer dan 15.500 gevallen van kindermishandeling gemeld, liet de federale recherche (BKA) dinsdag weten.

BKA-president Holger Munch verklaarde dat seksueel geweld tegen minderjarigen een ernstig probleem blijft in Duitsland, ondanks de toegenomen inspanningen om kinderen te beschermen.

“In Duitsland worden elke dag gemiddeld 48 kinderen het slachtoffer van seksueel geweld. Dit toont aan hoe dramatisch de situatie is”, vertelde hij op een persconferentie in Berlijn.

De Duitse autoriteiten voerden vorig jaar 15.520 onderzoeken naar kindermishandeling uit, tegen 15.507 geopende zaken in 2021.

Volgens officiële gegevens waren vorig jaar 17.437 kinderen onder de 14 jaar het slachtoffer van seksueel geweld.

Munch riep op tot hervormingen en meer bevoegdheden voor de politie om kindermisbruik tegen te gaan en kinderen in de digitale omgeving te beschermen.

“Het stoppen van geweld tegen kinderen en het beëindigen van seksueel misbruik zijn onze topprioriteiten. Maar om succesvolle onderzoeken uit te voeren, hebben we de nodige bevoegdheden en een beter wettelijk kader nodig”, stelde hij.

Munch benadrukte dat ze nieuwe regels nodig hebben die internetproviders verplichten om IP-adressen van gebruikers voor een langere periode op te slaan, zodat ze de criminele bendes en daders van kindermisbruik kunnen identificeren.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 23-05-2023

May 23, 2023
Loading posts...