<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Jul 02, 2016

Duizenden Turken naar nieuwe Turkse megamoskee (foto’s)

De Çamlıca moskee in Istanbul, de grootste in de geschiedenis van de republiek Turkije, is tijdens de heilige nacht Lailat-ul-Qadr bezocht door 8.000 Turken.

De megamoskee is nog niet geheel afgebouwd, maar het doel om tijdens de heilige nacht Lailat-ul-Qadr bij elkaar te komen nadat het eerste steentje is gelegd, is bereikt, zegt de voorzitter van de vereniging die moskeeën bouwt. “Prachtig om te zien hoe de mensen massaal zijn gekomen. Ze geven aan dat de moskee erg mooi is geworden.”

Duizenden Turken naar nieuwe Turkse megamoskee (2)

De Turken kwamen op het binnenplein van de megamoskee bijeen voor het Taraweeh gebed, een gebed in de maand Ramadan. De hoge opkomst zorgde ervoor dat men ook in de omringende tuinen met eigen gebedskleden een plekje hebben opgezocht.

Het megacomplex waarop de moskee staat heeft een overdekte ruimte van ruim 125.000 vierkante meter en biedt, als het voltooid is, ruimte aan 37.500 mensen. Daarnaast is er ook een museum (11.000 m²), een kunstgalerie (3.500 m²), een conferentiezaal (3.500 m²) en een bibliotheek (3.000 m²) in de enorme moskee, die op de hoogste berg van Istanbul in Üsküdar staat.

Duizenden Turken naar nieuwe Turkse megamoskee (4)

De bouw van de Çamlıca moskee, die overal vanuit Istanbul te zien is, was een idee van de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan.

Duizenden Turken naar nieuwe Turkse megamoskee (5) Duizenden Turken naar nieuwe Turkse megamoskee (6) Duizenden Turken naar nieuwe Turkse megamoskee (3) Duizenden Turken naar nieuwe Turkse megamoskee (7)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL

Jul 02, 2016
Loading posts...