<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
May 07, 2015

Eén op de tien smartphoneschermen stuk

Eén op de vijf smartphonebezitters loopt rond met mankementen aan zijn of haar toestel. De meest voorkomende mankementen zijn schade aan het scherm, een snel leeglopende batterij of niet goed functionerende knoppen of schuifjes. Dit blijkt uit marktonderzoek van onderzoeksbureau Multiscope onder 1.013 Nederlandse consumenten.

Eén op de vijf smartphones heeft mankementen

Op dit moment loopt twintig procent van de smartphonebezitters rond met mankementen aan de smartphone. Het meest voorkomende mankement is schade aan het scherm (39%). Dit betekent dat bijna 10% van alle smartphonebezitters rondloopt met een kapot scherm. Andere veel voorkomende mankementen zijn een batterij die snel leeg is (28%) of knoppen of schuifjes die niet goed meer functioneren (8%). Jongeren lopen vaker rond met mankementen aan het toestel. Eén op de drie 18 tot 24-jarigen heeft een haperende smartphone. Bij 25 tot 45- jarigen is het ongeveer drie op de tien en bij 45-plussers is het nog maar één op de tien. Vooral schade aan het scherm komt vaker voor bij 18 tot 45-jarigen ten opzichte van 45-plussers.

Tot 45 jaar meer kans op schade

In de afgelopen drie jaar heeft een kwart (23%) van de consumenten echt schade gehad aan de smartphone. Hiervan besloot een kwart na de schade het toestel te vervangen door een ander toestel. Vier op de tien besloot om het toestel niet te laten repareren of vervangen, omdat het toestel nog te gebruiken was. Bart Roozen, commercieel manager Multiscope: “We zien hierbij dat smartphonebezitters tot 44 jaar vaker schade hebben (32%) dan smartphonebezitters van 45 jaar en ouder (12%).”

Eén op de tien smartphones tweedehands

Gemiddeld hebben Nederlandse consumenten de huidige smartphone 16 maanden in gebruik. Bijna de helft (45%) van de smartphones zijn sinds 2014 in bezit. Dertien procent had de huidige smartphone al voor 2013 in zijn bezit. In totaal is één op de tien smartphones tweedehands. Vrouwen en jongeren van 18 tot 34 kiezen vaker voor een tweedehands smartphone.

Methodiek en verantwoording

De cijfers uit dit marktonderzoek zijn tot stand gekomen door een grootschalige onderzoek onder het Multiscope online consumentenpanel, waarbij in totaal 1.013 leden het onderzoek volledig hebben ingevuld. Hierbinnen waren 823 smartphone bezitters (81%). Het onderzoek is representatief voor de online populatie.

 

Dit is een origineel bericht van Multiscope

May 07, 2015
Loading posts...