<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Jul 08, 2019

Eerste droomvlucht Turkish Airlines naar graf jonge volksheld Eren Bülbül

De speciale eerste en betekenisvolle vlucht van de gloednieuwe Boeing 787-9 van Turkish Airlines vond maandag plaats naar Trabzon. Ruim 300 passagiers vlogen naar die stad om de jonge volksheld, Eren Bülbül (15), met gebeden te eren bij zijn graf in zijn district Maçka, zo ook de naam van het droomtoestel.

De Boeing is op de luchthaven van Trabzon ceremonieel verwelkomd met een luchtshow van de wereldberoemde Turkish Stars. De vlucht heeft veel losgemaakt bij passagiers, politici, familie van Eren en zelfs de Turkse sportwereld.

“We zijn hem niet vergeten en zullen dat nooit doen”, was de meest voorkomende reactie.

De broer van Eren, Erdoğan Bülbül, was iedereen enorm dankbaar. “We zijn enorm trots op Eren. Moge Allah iedereen zegenen voor hun inspanningen.”

Turkish Airlines reageerde Eren verder te zullen eren door met de Boeing 787 Dreamliner naar 120 landen te vliegen.

Eren Bülbül

De 15-jarige Turkse jongen werd in 2017 in Maçka op een verraderlijke manier vermoord door een verhongerende PKK-terrorist ‘met hoge rang’. Bülbül ontdekte de schuilende terrorist in zijn dorp en schakelde ten koste van zijn eigen leven de Turkse veiligheidsdiensten in. Later ontkwam de steeds vluchtende terrorist niet aan Turkse militairen, die korte metten maakten met de terrorist met codenaam ‘Zeynel’ en zijn handlanger ‘Sorej’.

De Turkse soldaten werden toentertijd ook als volkshelden onthaald. Het is algemeen bekend dat de PKK geen kans krijgt zich te huisvesten in de Zwarte Zeeregio, waar het volk vaker het heft in eigen hand neemt en samen met Turkse soldaten jaagt op de PKK.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – TRABZON | Gepubliceerd: 08-07-2019

Jul 08, 2019
Loading posts...