<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Mar 25, 2017

Eerste golf Zweedse toeristen: media praten onzin over Turkije (foto’s)

Een vliegtuig met toeristen uit de Zweedse hoofdstad Stockholm is zaterdag geland op de luchthaven van de Turkse toeristenstad Antalya. De 189 passagiers zijn de voorhoede van een nieuwe golf toeristen uit Scandinavische landen, nu recent het toerismeseizoen is gestart.

Het vliegtuig is ontvangen met een traditionele watersaluut, de toeristen met bloemen.

Eerste golf Zweedse toeristen media praten onzin over Turkije (foto’s)4

In interviews beklagen zich steeds meer toeristen over de buitenlandse media. “Ik neem de buitenlandse pers niet meer serieus”, zegt Galina Isakson. “Ik kom vaker in Turkije en weet wat voor fantastisch land Turkije is. Ik geloof niet in dat nieuws [over Turkije].”

Eerste golf Zweedse toeristen media praten onzin over Turkije (foto’s)7

Tuija Tapojarvi vindt dat mensen zelf Turkije eens moeten zien voordat ze oordelen op basis van wat buitenlandse media schrijven. “Ik kies vijfde keer voor Turkije voor het klimaat en eerlijke inwoners. Ik geloof niet meer wat de buitenlandse pers schrijft. Het is beter als mensen alles met hun eigen ogen zien.”

Eerste golf Zweedse toeristen media praten onzin over Turkije (foto’s)1

Touroperator Detur, die een samenwerking is aangegaan met de populaire low-cost luchtvaartmaatschappij Corendon Airlines, meldt dit jaar 90.000 Scandinavische toeristen te verwachten. “Dat zijn meer dan 450 vliegtuigen. Al onze gasten zijn een soort vredesgezant; zij zien en ervaren hoe Turkije in het echt is en vertellen dit weer aan hun landgenoten wanneer ze terug zijn”, aldus coördinator Mesut Kanat.

Eerste golf Zweedse toeristen media praten onzin over Turkije (foto’s)8 Eerste golf Zweedse toeristen media praten onzin over Turkije (foto’s)6 Eerste golf Zweedse toeristen media praten onzin over Turkije (foto’s)3 Eerste golf Zweedse toeristen media praten onzin over Turkije (foto’s)5

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANTALYA | Gepubliceerd: 25-03-2017

Mar 25, 2017
Loading posts...