<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Aug 02, 2020

Eerste Russen arriveren in Turkije

Zaterdag arriveerde de eerste vlucht uit de Russische hoofdstad Moskou in Istanbul. De vluchten tussen beide landen zijn daarmee hervat.

In het toestel van Turkish Airlines zaten voornamelijk Russische staatsburgers. Zij droegen allen maskers en moesten bij aankomst langs thermische camera’s voor een check van hun lichaamstemperatuur.

Een van de passagiers, Maslennikova Dilyara, reageerde in een interview dat ze voor een 12-daagse vakantie naar Turkije is gekomen. Na enkele dagen in Istanbul zal ze haar reis voortzetten naar het wereldberoemde Cappadocië in centraal Turkije. “We zijn erg blij dat we in Istanbul zijn.”

De Russische vicepremier Tatjana Golikova kondigde op 24 juli aan dat de vluchten naar Istanbul en de hoofdstad Ankara op 1 augustus zouden worden hervat. Vanaf 10 augustus wordt ook gevlogen naar de Turkse vakantiesteden Antalya, Bodrum en Dalaman.

Op 27 maart staakte Rusland al het internationale luchtverkeer in een poging de verspreiding van het longvirus corona tegen te gaan.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 02-08-2020

Aug 02, 2020
Loading posts...