<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Nov 06, 2019

Eerste trein uit China via Turkije naar Europa

De eerste goederentrein van China naar Europa is woensdag na een korte tussenstop vertrokken uit de Turkse hoofdstad Ankara. De trein zal met behulp van de onderzeese tunnel van Istanbul, het megaproject Marmaray, kunnen oversteken naar Europa.

De Turkse minister van Infrastructuur, Cahit Turhan, reageerde tijdens een ceremonie op het station dat Turkije met zijn geografische ligging, geschiedenis en cultuur een grote rol speelt in de economische en sociale ontwikkeling van landen in Azië, Europa, de Balkan, de Kaukasus, het Midden-Oosten, de Middellandse Zee en de Zwarte Zee.

“Met een investering van 754 miljard dollar hebben we onze transport- en communicatie-infrastructuur versterkt en ontbrekende verbindingen op internationale transportroutes voltooid”, sprak Turhan.

Hij prees het ambitieuze Zijderoute-project van China, gericht op het verbinden van Europa, China, Azië en het Midden-Oosten met een netwerk van wegen en spoorwegen. Turhan zei dat de China Railway Express, die zijn eerste reis maakte op de Baku-Tiblisi-Kars-route, een nieuwe richting aan het spoorwegvervoer gaf.

De Turkse minister onderstreepte dat deze spoorlijn, die sinds 30 oktober 2017 in gebruik is, de vrachttransporttijd tussen China en Turkije heeft teruggebracht van 30 tot 12 dagen.

Turkije is een centrale schakel geworden in een “middengang”, die zich uitstrekt tussen Beijing en Londen en de “Iron Silk Road” – een spoor tussen Turkije en Kazachstan -, merkte Turhan op. Met de integratie van Marmaray in de route wordt de transporttijd tussen Ver Azië en West-Europa teruggebracht naar 18 dagen.

“Als we kijken naar het handelsvolume tussen Azië en Europa van 21 biljoen dollar, zal het belang ervan gemakkelijk worden begrepen. De Iron Silk Road, waarvan ongeveer 5 miljard mensen en 60 landen profiteren, is een nieuw en zeer belangrijk alternatief geworden voor wereldwijde handelsnetwerken.”

Het China Railway Express, dat zijn reis begon vanuit het Chinese Xi’an, heeft een elektronische productlading bestaande uit 42 containers. De trein reist over twee continenten, 10 landen, twee zeeën en 11.483 kilometer in 12 dagen.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 06-11-2019

Nov 06, 2019
Loading posts...