<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Oct 27, 2015

Eerste Turkse auto verkocht voor 1,5 miljoen euro, geld naar school

De eerste Turkse auto is verkocht voor een bedrag van ruim 1,5 miljoen euro (5 miljoen TL). Dat meldt Fikri Işık, minister van Technologie, Industrie en Wetenschap.

Minister Işık zegt dat een Turkse zakenman uit Gebze persé het allereerste prototype wilde kopen. “Dat kan, maar zal wel duur zijn heb ik tegen hem gezegd. Ik heb het aan hem verkocht voor 5 miljoen TL. Mocht de Turkse president de verkoop bevestigen zal deze zakenman de allereerste Turkse auto krijgen in ruil voor het bouwen van een school in Gebze ter donatie met dit geld”, meldt de Turkse minister.

webr13wqdsax

“Waar we ook naar toe gaan krijgen we flink veel reacties en wensen: Ik wil de eerste auto kopen, wij als bedrijf willen onze hele vloot vernieuwen met Turkse auto’s, ik ga er zeker een kopen. Dit laat zien dat er zelfs in het prototype fase enorm veel interesse is in een Turkse auto”, aldus Işık.

De Turkse minister meldt dat mensen die tegen dit soort Turkse projecten zijn niet serieus worden genomen omdat er sprake is van kritiek met kwade bedoelingen. “Kritiek met goede bedoelingen en ter verbetering van het project nemen we zeer serieus”, meldt Işık.

 

© Turksemedia.nl | AA – ANKARA

Oct 27, 2015
Loading posts...