<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
May 18, 2017

Eerste Turkse restaurant geopend in Palestina ondanks tegenwerking

In de Palestijnse stad Ramallah is woensdag het eerste Turkse restaurant van het land geopend. De opening is bijgewoond door de Turkse ambassadeur in Al-Quds (Jeruzalem) en veel Palestijnen.

Ambassadeur Gürcan Türkoğlu liet weten dat Palestijnen enorm veel interesse tonen voor Turkije. “Zoals jullie dat ook weten is er liefde voor Turkije in Palestina. De Palestijnen gebruiken Turkse spullen, gaan naar Turkije op vakantie, leren Turks en kijken Turkse series. Nu maakt de Turkse keuken daar ook deel van uit”, sprak Türkoğlu.

Palestina ziet eerste Turkse restaurant openen ondanks tegenwerking2

Restauranteigenaar İslam Hicazi gaf aan een grote fan te zijn van de Turkse cultuur, beschaving, eten en geschiedenis. “We moeten accepteren dat de Turkse keuken de beste van de wereld is. De Palestijnen tonen een speciale interesse voor Turkije en de Turkse keuken.”

Palestina ziet eerste Turkse restaurant openen ondanks tegenwerking8

Het Turkse restaurant genaamd ‘Zürna’ heeft alleen drie Turkse chef-koks, de overige medewerkers, dertig in totaal, zijn allen Palestijnen.

Palestina ziet eerste Turkse restaurant openen ondanks tegenwerking4

Het restaurant heeft een miljoen dollar gekost. “Zoals jullie weten leven we onder een Israëlische bezetting. Ze hebben erg moeilijk gedaan. Maar toch is dit project voltooid dankzij de Palestijnse autoriteiten”, aldus Hicazi.

Palestina ziet eerste Turkse restaurant openen ondanks tegenwerking6 Palestina ziet eerste Turkse restaurant openen ondanks tegenwerking3Palestina ziet eerste Turkse restaurant openen ondanks tegenwerking5

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – RAMALLAH | Gepubliceerd: 18-05-2017

May 18, 2017
Loading posts...